Fairmont Classic - Bach & Vivaldi

Начало мероприятия: 27.09.2020 19:00

Место: Fairmont Grand Hotel

Адрес: Киев, ул. Набережно-Крещатицкая, 1

Цена билетов: от 500.00 до 1100.00 грн.

Йоганн Себастьян Бах - німецький композитор і музикант епохи Бароко, найбільша фігура світової культури. Творчість музиканта-універсала, який жив в XVIII столітті, жанрово всеохватно: Бах поєднав і узагальнив традиції протестантського хоралу з традиціями музичних шкіл Австрії, Італії та Франції. Створюючи безсмертні шедеври, він кожен такт своїх композицій перетворював в маленькі твори, об'єднуючи їх потім в скоєні за формою безцінні творіння виняткової краси і виразності.
 
Священик, видатний скрипаль-віртуоз, педагог і композитор, Антоніо Вівальді за своє життя написав понад 700 творів, включаючи опери, хорові твори, більше 500 концертів для різних інструментів і оркестру. Творчість Вівальді вивчав великий Бах, перекласти ряд його інструментальних концертів для органу з невимовним майстерністю. У житті Вівальді було все, як і в його химерної епохи. І все ж в його житті і творчості є чимось незмінним - він завжди залишався самим собою, а його музику не сплутаєш з музикою інших композиторів.
 
У програмі концерту:
 
Іоган Себастьян Бах
• Концерт для двох скрипок, струнного оркестру і бассо контінуо ре-мінор, BVW - 1043 (1. Vivace, 2. Largo, ma non tanto, 3. Allegro). Солісти: Ольга Шелешкова (скрипка), Ігор Завгородній (скрипка)
• Арія з оркестрової сюїти №3, Ре-мажор
• Оркестрова Сюїта №2, сі-мінор
 
Антоніо Вівальді
• Концерт для двох віолончелей з оркестром соль-мінор, RV - 531. Солісти: Сергій Казаков (віолончель), Ірина Козлова (віолончель)
• Концерт для скрипки та двох віолончелей До-мажор, RV 561. Солісти: Ольга Шелешкова (скрипка), Сергій Казаков (віолончель), Ірина Козлова (віолончель)
• Симфонія для струнного оркестру і бассо контінуо Соль-мажор, RV 146
• Концерт «Літо» з циклу «Пори року». Соліст - Ігор Завгородній (скрипка)
 
Шедеври світової класики в цей вечір для вас виконає Kyiv Mozart Orchestra - незалежний проект, який зібрав провідних музикантів ансамблю «Київські солісти». Музиканти оркестру з успіхом виступали в якості солістів, грали в складі камерних ансамблів, брали участь в міжнародних фестивалях, з успіхом гастролювали по містах Німеччини, Польщі, Австрії, Бельгії, Франції, Швейцарії, Італії, Туреччини, Марокко, Японії, Китаю. Цей досвід, свої творчі ідеї, знання і вміння вони втілили в новому проекті - Kyiv Mozart Orchestra.
 
Трохи про локацію. Зал Atrium в Fairmont Grand Hotel - справжня перлина міста. Розкішний зал з вітражним дахом-атріумом в стилі ар-нуво і чудовою акустикою, де відбудеться справжня музична казка.
 
Вечір класичної музики відбудеться 27 вересня в Fairmont Grand Hotel, за адресою вул. Набережно-Хрещатицька, 1 Початок о 19:00.