Подписаться

Национальный академический театр русской драмы им. Леси Украинки

Данное заведение не проверено и не управляется заведением. Если вы являетесь руководителем данного заведения - отправьте заявку для получения доступа к управлению
Театры

Адрес: Киев, вул.Богдана Хмельницького 5

Телефон: 234-42-23

У самому центрі історичної частини Києва, за два кроки від Хрещатика, неподалік від Золотих воріт, на розі двох старовинних вулиць - Пушкінської та Богдана Хмельницького – постає будівля, добре відома киянам та гостям столиці України як Театр імені Лесі Українки (Російська драма).
 
     Цінність будь-якого театру, його популярність у глядача завжди визначається наявністю в ньому яскравих індивідуальностей.
 
     Київський театр імені Лесі Українки завжди славився своїми акторськими та режисерськими індивідуальностями. Театр завжди був і залишається театром ансамблю. Тут творили: Михайло Романов, Юрій Лавров, Марія Стрєлкова, Любов Добржанська, Микола Свєтловидов, Євгенія 
Опалова, Віктор Добровольський, Віктор Халатов, а трохи пізніше Олег Борисов, Павло Луспекаєв, Кирило Лавров, Ада Роговцева, Валерія Заклунна - актори, Костянтин Хохлов, Володимир Неллі, Микола Соколов, Леонід Варпаховський, Георгій Товстоногов - режисери, Анатолій Петрицький, Мориц Уманський, Давид Боровський, Даніїл Лідер, Леон Альшиц - художники, Борис Лятошинський, Юрій Шапорін - композитори.
 
     Всі ці імена загальновідомі, як загальновідомо і те, що марка Театру імені Лесі Українки завжди привертала до себе не тільки професіоналів, але й непересічних глядачів сотень міст нинішнього простору СНД, де проходили гастролі театру. Офіційна біографія Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки починається в 1926 році, коли рішенням Київського окрвиконкому була організована в Києві Російська державна драма, і 15 жовтня того ж року театр відкрив свій перший сезон. У 1941 році йому було присвоєно ім'я Лесі Українки.
Однак коріння театру походять до ХIХ століття, в ті далекі часи, коли по всій Російській імперії народжувалися і припиняли своє існування різні театральні антрепризи. У Києві постійний російський театр був створений в 1891 році, і їм стала антреприза видатного російського режисера і актора Миколи Соловцова. Акторський склад саме цієї трупи став згодом основою Київського державного російського драматичного театру. Свої перші спектаклі трупа М. Соловцова показувала саме в цьому приміщенні, де і сьогодні працює Театр імені Лесі Українки. Ця будівля увійшла в історію під назвою "Дім Бергоньє".
 
     Старі театрали й досі згадують вистави Театру імені Лесі Українки, що стали його легендою: "Живий труп" Л. Толстого з неповторним М. Романовим, "Мораль пані Дульської" Г. Запольской і "Дерева вмирають стоячи" А. Касони з блискучим дуетом Євгенії Опалової та Віктора Халатова, "Варшавська мелодія" Л. Зоріна з чудовою Адою Роговцевою, "Добряки" Л. Зоріна з іскрометним Юрієм Мажугою, "Насмішкувате моє щастя" Л.Малюгіна з чудовими акторськими роботами Миколи Рушковського, В'ячеслава Єзепова, Лариси Кадочникової, Ади Роговцевої, Ізабелли Павлової, Сергія Филимонова, "Переможниця" О. Арбузова з чудовою Валерією Заклунною, "Казка про Моніку" С.Шальтяніса з початківцями Любов'ю Куб’юк, Анатолієм Хостікоєвим, Олександром Ігнатушею, і вже, звичайно, фаворит п'ятнадцяти театральних сезонів - комедія О. Уайльда "Як важливо бути серйозним" з цілим сузір'ям акторських імен. 
     Минають роки, змінюються назви вистав, імена режисерів, акторів,  художників.
    З 1994 року театр очолив народний артист України Михайло Резнікович.
     Прийшовши в цей театр 1963 року, після закінчення курсу режисури у Георгія Товстоногова, М. Резнікович надовго пов'язав свою творчу долю із цим колективом. За ці роки він поставив безліч вистав у Москві, Санкт-Петербурзі, Новосибірську, Варні, Пекіні, але завжди повертався сюди, в свій театр, який був і залишається його першою любов’ю.
     Михайло Резнікович як художній керівник прагне продовжити живі традиції засновників Театру імені Лесі Українки.

Отзывы Национальный академический театр русской драмы им. Леси Украинки Киев

На данный момент нет ни одного отзыва о заведении Национальный академический театр русской драмы им. Леси Украинки или Зарегистрируйся чтобы быть первым.