Подписаться

Музей-мастерская Ивана Кавалеридзе

Данное заведение не проверено и не управляется заведением. Если вы являетесь руководителем данного заведения - отправьте заявку для получения доступа к управлению
Музеи

Адрес: Киев, Андреевский спуск, 21

Телефон: 044-425-33-97

Режим работы: з 11.00 до 18.00, понеділок вихідний

У 1993 році за підтримки Київської міської держадміністрації та Національної спілки кінематографістів України  було засновано Музей-майстерню І.П. Кавалерідзе («Положення про Музей-майстерню І.П. Кавалерідзе» (нова редакція) затверджено на сесії Київської міської ради в 2007 році). Музей розмістився  в Києві, на Андріївському узвозі, 21, в будинку, де в 1911 році працював над проектом пам’ятника княгині Ользі майбутній видатний український скульптор, кінорежисер і драматург, народний артист України Іван Петрович Кавалерідзе. У музеї експонуються проекти пам’ятників, станкові скульптури, в яких скульптор звертається до образу Тараса Шевченка, Григорія Сковороди, Льва Толстого, Федіра Шаляпіна, Амвросія Бучми, Лесі Українки, Миколи Амосова та інших видатних особистостей. Також в музеї експонуються матеріали, які висвітлюють життєвий та творчий шлях І. Кавалерідзе . Відвідувачів, насамперед, цікавлять мініатюрні моделі до  пам’ятників княгині Ользі, Кирилу і Мефодію, Ярославу Мудрому, Тарасу Шевченку.
Відвідувачам пропонується оглядова екскурсія, яка включає в себе меморіальну кімнату митця, де експонуються меблі та особисті речі скульптора. У музеї демонструються цифрові копії кінофільмів І.Кавалерідзе, фільми, присвячені самому митцю: “Грані таланту” (1970), “Іван Кавалерідзе на зламах часу” (1987), “Від Подолу до Золотих воріт” (1998), “Шлях Івана Кавалерідзе” (1999), “Майстер і музи” (2007).

На 31 грудня 2016 року основний та науково-допоміжний фонди Музею-майстерні складають 3 тисячі 366 одиниць зберігання. Основного – 3 тисячі 48 одиниць, НДФ – 318 одиниць. Фонд наукової бібліотеки Музею-майстерні на кінець 2016 року складає  2177  екземплярів. При Музеї працює художня галерея, де експонуються твори сучасних художників України.

Одним із пріоритетних напрямків своєї діяльності колектив Музею-майстерні вважає підтримку молодих талановитих митців України – скульпторів, художників, дизайнерів, кінематографістів, студентів мистецьких вузів. Щорічно проходять виставки молодих митців, організовуються творчі вечори для пропагування кращих творів сучасного образотворчого мистецтва.

Отзывы Музей-мастерская Ивана Кавалеридзе Киев

На данный момент нет ни одного отзыва о заведении Музей-мастерская Ивана Кавалеридзе или Зарегистрируйся чтобы быть первым.