Jozef Van Wissem

Начало мероприятия: 08.11.2019 19:00

Место: Дом Архитектора

Адрес: Киев, ул Бориса Гринченко 7

Цена билетов: от 200.00 до 400.00 грн.

Будучи одночасно авангардним композитором і бароковим лютнистом, голландський музикант ван Вісс легко поєднує, здавалося б, несумісне», - The New York Times. 
 
У 2013 році він отримав нагороду на Канському кінофестивалі за кращу оригінальну музику до фільму Джима Джармуша «Only Lovers Left Alive». З Джармушем він також записав кілька альбомів. Йозеф відомий своїм нестандартним підходом до використання лютні - інструменту, типового для епох Ренесансу та Бароко, але більш ніж несподіваного в сучасній музиці. Незважаючи на витончену електронну обробку звуку, ван Вісс в значній мірі залишився вірним традиційному тембру, резонансу і техніці гри на лютні. 
 
Його музика відрізняється лаконічністю і чіткістю, виробляє на слухача гіпнотичний, майже інстинктивне емоційний вплив і виповнюється автором з аскетичної зосередженістю, знайшла свій відбиток у почерпнутих з католицизму назвах окремих творів. Тривалі композиції і витончені мелодії немов би відводять слухача в інший, ідеальний світ. 
 
У лютому 2019го року Джармуш і Віссі випустили спільний альбом вперше за сім років - "An Attempt to Draw Aside the Veil". Цей альбом на вінілі можна буде придбати на концерті в Києві. 
 
Запрошуємо вас відчути тонку магію музики Джозефа на концерті в Будинку Архітектора.