Static X

Начало мероприятия: 18.09.2019 19:00

Место: Atlas

Адрес: Киев, ул. Артема, 37–41

Цена билетов: от 920.00 до 2400.00 грн.

Виступ у Києві відбудеться 18 вересня у клубі Atlas.
 
Гурт Static X сформувався у 1994 році в Лос-Анджелесі довкола вокаліста Вейна Статіка та барабанщика Кена Джея. Славу гурту приніс альбом Wisconsin Death Trip у 1999 році, влучно потрапивши у хвилю ню-металу кінця 90-х і отримавши статус платинового у США. Після цього гурт випустив ще п'ять успішних альбомів.
 
У 2001 році вийшов другий альбом гурту, Machine, що став найбільш продаваним альбомом гурту (після дебютної платівки). Наступного року до Static X звернувся Джонатан Девіс із Korn. Він був відповідальним за саундтрек до стрічки «Королева проклятих» і запросив Вейна Статіка співати одну з написаних ним пісень. У 2007 році гурт зіграв на головній сцені Ozzfest.
 
Після смерті засновника та фронтмена гурту Вейна Статіка у 2014 році гурт призупинив діяльність. Однак у 2018 році Тоні Кампос оголосив про плани повернутися до роботи з оригінальними учасниками Кеном Джеєм та Коічі Фукудою, щоб випустити разом альбом, на якому будуть використані оригінальні записи вокаліста Вейна Статіка, а також візьмуть участь запрошені вокалісти – Девід Дрейман (Disturbed), Айвен Муді (Five Finger Death Punch), Дез Фафара (DevilDriver), Бертон Сі Белл (Fear Factory), Ел Джоргенсен, Едсел Доуп (Dope) та інші.