Річард ІІІ

Начало мероприятия: 16.05.2019 19:00

Место: Киевский театр «Золотые ворота»

Адрес: Киев, ул. Прорезная, 17

Цена билетов: 250.00 грн.

автор: Вільям Шекспір
режисерка: Корнелія Кромбгольц (Німеччина)
Акторки: Катерина Вишнева, Ірина Ткаченко, Анастасія Бабій, Лілія Цвєлікова, Інна Скорина-Калаба, Христина Люба та Анна Глухенька
жанр: політичний гротеск
тривалість: 100 хв.
обмеження за віком: 14
 
Театр – зменшена модель світу. Така собі мініатюрна копія, аби зручніше було роздивитися усю його велич та усю його недосконалість.
 
Коли Вільям Шекспір у комедії «Як вам це сподобається» через одного зі своїх персонажів промовляв: «Весь світ – театр, а люди в нім – актори», цікаво, який саме театр він мав на увазі? Отой старий, єлизаветинський, для якого писав сам? Де усі ролі виконували чоловіки?
Час змінився – театр змінився – а ось світ…
 
Здається, світ усе ще нагадує той старий театр, де усі ролі – головні та епізодичні – грають чоловіки. Особливо, якщо йдеться про велику політику. А «Річард ІІІ» – саме про політику, про боротьбу за владу, про цинізм та жорстокість тих, хто претендує на вищий пост у державі.
Герцог Глостер, майбутній король Річард ІІІ, йде на свій трон у буквальному сенсі по трупах своїх братів. Він знищує усіх родичів, які згідно
із законом про наслідування престолу, відділяють його від мети.
 
Несподівано цю криваву історію режисерка Корнелія Кромбгольц, арт- директорка Магдебурзького театру, та драматург театру Давід Шлізінг
транспонують для сімох актрис.
 
Якби світом керували жінки – чи щось би змінилося? Може, поменшало би ненависті чи заздрості, люті чи знущань? Які прогнози?
 
Посеред сцени стоїть гігантський басейн із багном – як символ політичної арени – і чекає всіх, хто наївно сподівається залишитися чистим.
 
Попередження: усі збіги спектаклю та його героїв із сюжетами та дійовими особами українського політичного життя – випадковість. Адже ницість українського політикуму перевершує навіть фантазію генія Шекспіра.